sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Musiikkia korville

En itse ole musikaalisesti lahjakas millään tapaa, mutta ihailen suuresti niitä, joilla laulu- tai soittotaitoja löytyy, ja nautin niin kuunnella kuin tanssiakin monentyyppistä musiikkia. Musiikki voi olla tärkeässä osassa tunnelman luomisessa tai sen latistumisessa, joten toki sitä haluamme myös osaksi hääpäiväämme. Emme olleet Sulhasen kanssa kuitenkaan vielä edes pahemmin ehtineet pähkäillä häiden musiikkitarjontaa, kun asiat alkoivat jo lutviutua lähes itsestään. Hommahan sujuu siis kuin laulaen (jolla en tosin viittaa omaan lauluääneeni). :)

Ensinnäkin, rakas ystäväni yllätti minut nähdessämme täysin ja tarjoutui itse soittamaan huilua vihkimisessämme! Hän on ollut musiikkiluokalla ja soittanut useampia instrumentteja, mutta en ole kehdannut kysyä häntä esiintymään, koska ajattelin siitä tulevan hänelle taakan. Hän myönsikin jännittävänsä kyllä esitystä, mutta jos haluaisimme hänen soittavan, hän tekisi sen mielellään. Niin mieletöntä! Tulee varmasti olemaan vaikea pidätellä kyyneleitä alttarilla. Tällä hetkellä ajatuksena on, että kuulemme kirkossa Romanssin:
Muutama muu muusikkoystäväni on kiertänyt häät jos toisetkin bändinsä kanssa, mutta en toki halua heitä töihin häihini. Kysyin kuitenkin heiltä vinkkejä hääbändin suhteen, sillä livemusiikki tekisi varmasti ison lisän illan tunnelmaan. Juhlapaikkamme on kuitenkin pieni, ja selvää on, ettei sinne ainakaan kokonaista bändiä rumpusetteineen saa mahtumaan. Ongelmana on, minkälainen kokoonpano ei veisi hommaa sketsin puolelle, vaan mahdollistaisi hyvän musakokemuksen näillä puitteilla. Tykkäämme Sulhasen kanssa myös trubaduuri-tyylisestä meiningistä, eli mieluummin vedämme sitten kunnolla minimalistisemmin kuin yritämme sellaista, mikä ei näillä raameilla toimi (nimim. olemme nähnyt lavatanssit, joissa kaksi mammaa soitti haitaria ja synaa, ja kukaan ei tanssinut).

Viestittelin vähän ystävieni bändikaverin kanssa (joka on siis myös tuttuni jo vuosien takaa) ja nyt meille onkin tulossa kolmen miehen trio! He soittavat biiseistä riippuen akustisia kitaroita, koskettimia ja ehkä bassoa, myös jotain jaloilla soitettavaa perkussiota on mahdollista järjestää (joka ymmärtääkseni tarkoittaa jotakin rumpujen korviketta?). Pojat ovat kuulemma avoimia biisitoiveille, joten nyt vain toivelistaa kyhäämään! Sain esimerkkiä heidän vetämistään biisilistoista, joka kuulosti hyvältä - tyylillä vähän jokaiselle jotakin. Häävalssin jälkeen alkuun vähän iskelmämpää menoa, sitten rokkia ja menevämpää, uudempaakin musiikkia. Appiukot molemmat varmasti arvostaisivat myös jotain blues/jazz-tyylistä vetoa johonkin väliin jos mahdollista. :) Minkälaista musiikkia muiden morsianten hääpäivään on luvassa - seuraatteko omaa makuanne vai täytättekö myös vieraiden musiikkitoiveita?

Uskomatonta, että jotkut asiat voivat hoitua näin helposti. Nyt olen luottavainen ohjelman ja tunnelman suhteen, sillä elävä musiikki ei voi muuta kuin tehdä päivästä entistä paremman! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti