perjantai 27. joulukuuta 2013

Välipäivien valssikoulu

Jouluherkkujen nautiskelun lomassa kannattaa silloin tällöin myös verrytellä jäseniään. Mikä olisikaan parempi hetki muistutella mieleen valssin perusteita? Kokeilimme yhtenä iltana Sulhasen kanssa miten valssi yhdessä sujuu, todetaksemme ettei meillä ole hajuakaan mitä olimme tekemässä. Sulhasella oli jo perusaskel hukassa, ja itse en taas osaa hiukankaan olla vietävänä, joten lopputulos oli lähinnä katastrofaalinen. Näin jo mielessäni, miten kiskomme toisiamme eri suuntiin pukuni helman repeytyessä ja ratketessa. Sulhanen oli kuitenkin sitä mieltä, että jos häätanssia aiotaan tanssia, sen on oltava valssi eikä mitään yläastenojailu. Ennen tanssitunneille ilmoittautumista käännyin googlen puoleen ja löysin Sinin blogista linkit Elixirin valssin perusteisiin! Kriisimme loppui lyhyeen ja vakuutimme toisemme, että näiden klippien avulla saamme opiskeltua alkeet niin, että kehtaamme pyörähtää edes hetken vieraiden edessä. :)Seuraavissa pätkissä siis Susa Matson ja XL5:n ihana Mica opettavat valssin perusteita aloittelijoille sopivaan tahtiin:

Tanssiasento - onnistuneen tanssin perusta, tässä meillä ainakin on jo rutkasti työstettävää
Vieminen ja seuraaminen - näin etsitään ja löydetään parin välinen vastus, tässä tuli ihan uutta ymmärrystä ainakin minulle!
Perusaskel - jos hanskaamme nämä kolme ensimmäistä videota, liikumme siis hallitusti ja samaan suuntaan ja tahtiin!
Oikea käännös - tällä saadaan jo helmaankin kaunista liikettä
Vaihtoaskel - jotta pää ei mene ihan pyörälle
Oikea käännös ja vaihtoaskel - tämä on meidän kunnianhimoinen tavoitteemme: neljä askelta oikealle ja kaksi vaihtoaskelta riittää jo Susankin mukaan tanssilattian valloitukseen
Oikea käännös ja vaihtoaskel musiikkiin - näin hienolta se näyttää!
Vasen käännös - tämä vaatii jo vähän keskittymistä ja koordinaatiota
Vasen käännös ja vaihtoaskel - ei sinänsä sen kummempaa kuin oikealle, mutta silti jotenkin niin haastavaa...
Oikea käännös, vaihtoaskel ja vasen käännös - turha edes kuvitella tätä yhdistelmää meidän häissämme :)

Sitten vain valssaamaan! Videot löytyvät myös Elixirin omalta sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti