lauantai 8. helmikuuta 2014

Vihdoin kohti postilaatikkoa!

En olisi uskonut, että viime kutsukorttipostauksen jälkeen kuluisi vielä näin kauan, ennen kuin homma on finaalissa! Kaason kanssa saimme itse kuorrutuksen tehtyä yhdessä illassa, mutta kuinka monta tuntia onkaan sen jälkeen vierähtänyt viimeistelyssä. Päätin lopulta liittää mukaan myös ajo-ohjeet, suuntaa antavat kartat sekä majoitusehdotuksia, joiden hiomiseen lohkesi iso osa viime viikonloppua. Lopulta sain kaikki tekstit mahdutettua osaksi yhden A4.n kokoista lisäinfoa, ja kartat sitten toiselle paperille. Sen jälkeen alkoikin varsinainen show, kun kaikki nämä härpäkkeet täytyi saada vielä tulostettua...

Tulostimemme osaa tietysti tehdä vain yksipuolista, jolloin pitää muistaa tulostaa siis yhtä sivua kerrallaan ja kääntää paperit sitten oikeaan suuntaan toisen puolen saamiseksi. Koska tulostin on erittäin hidas, käytännössä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin viettää tunteja sen vieressä organisoimassaa tulostusta. Vierassänky oli muuten kätevä laskutila, johon musteesta kosteat paperit voi levittää kuivumaan!

Laite ei myöskään hyväksynyt minimaalisia marginaalejani, vaan jätti viimeiset rivit kokonaan tulostamatta. Lisäksi vaikka olin saanut tietokoneella tekstit aseteltua juuri dokumentin keskelle, syötti tulostin paperin myös hieman sivuun, jolloin a.) itse kutsukortin teksti ei osunutkaan paperin keskelle ja b.) lisäinfon rivien viimeiset sanat jäivät uupumaan. En lähtenyt arvioimaan enää kuinka paljon laite tekstiäni siirsi, vaan hyväksyin että kutsun teksti on hiukan sivussa. Sen sijaan jouduin muokkaamaan taas uudestaan infolappusen tekstejä ja pienentämään kuvia, jotta saisin ne mahtumaan entistä pienemmälle tulostusalueelle.

Toki kaiken tämän jumpan jälkeen sain noin puolet papereista tulostettua, kunnes muste loppui kesken. Ehdin tietysti myös tulostaa useamman paperin toiselle puolelle ennen kuin huomasin, että sivujen lopussa tulostuksen jälki ei ollut enää hyvää. Hukkasin siis muutaman ylimääräisen erikoispaperin tähän, mutta onneksi ne juuri ja juuri riittivät vielä uusiin versioihin. Kiitos myös Anttila, joka myy mustekasetteja sunnuntaisin. :)

Uskokaa tai älkää, viime viikonloppuisen tulostusmaratonin jälkeen olen viettänyt vielä kaikki arki-iltani kutsujen parissa. Kutsuja on 36, mutta niiden puolustukseksi täytyy toki sanoa, ettei vapaailtani töiden jälkeen ole kovin pitkä. Maanantaina jonotin keskustan ruuhkissa Sinelliin, jossa lainasin paperileikkuria saadakseni kutsujen tekstit siististi oikeankokoisiksi. Loppuillan liimasin tekstejä kortteihin. Tiistaina taittelin infot ja kartat oikeankokoisiksi. Keskiviikkona sidoin infot ja kartat kortteihin juuttinarurusetein. Torstai-ilta kului kirjoittaessa osoitteita kuoriin. Eilen sain vihdoin ja viimein kortit kuoriin ja postimerkit liimattua. Voi sitä helpotuksen määrää!

Tämän papatuksen jälkeen pidän viikonlopun vapaata, ja maanantaina kortit lähtevät postin matkaan! :) Naurettavaa, mutta jännitän niiden lähettämistä. Sen jälkeen ei ole paluuta! Me mennään naimisiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti