perjantai 30. elokuuta 2013

Ensimmäiset päätökset

Kihlat tarkoittavat mielestäni sitä, että naimisiin mennään lähivuosina. Emme Sulhasen kanssa kuitenkaan olleet ajatelleet, että hääjärjestelyihin ryhdyttäisiin saman tein kihlauksen jälkeen. Kun asia tuli puheeksi tajusimme kuitenkin pian, että muutama asia oli meille jo päivänselvä. Olemme itse asiassa jo vuosia tienneet, missä hääjuhlamme haluamme pitää. Ja jos päätyisimme kirkkovihkimiseen, olisi oikea kirkkokin jo tiedossa. Toukokuu oli kauniin aurinkoinen ja vehreä, ja huomasimme ajattelevamme, ettei tämä olisi ollenkaan huono vuodenaika viettää häitä. Miksi siis turhaan lykätä niitä, ja huomata vuosien kuluttua ettei vihille ole vieläkään päästy? Soitin juhlapaikkaan, joka oli jo alkanut ottaa vastaan varauksia ensi kesälle. Toukokuulta löytyi vapaa viikonloppu tasan vuoden päästä, ja pian se oli jo varattu!

Juhlapaikkaamme en paljasta vielä. Itse rakennus ei ole millään tavalla erikoinen, mutta paikka jossa se sijaitsee on meille molemmille tärkeä. Olemme kumpikin viettäneet jo lapsuudessa aikaa siellä, ja yhdessä teemme sinne retkiä usein - pyörällä tai kävellen, uimaan tai piknikille. Jossain vaiheessa huomasimme, että paikkaa voi vuokrata juhliin, ja aloimme leikkiä ajatuksella, että häämme pidettäisiin siellä. Ihanaa, että siitä tulee nyt totta! Myös vieraissa tulee olemaan useampi, joilla on omia muistoja paikasta. Juhlat pidetään meren rannalla, ja uskon, että maisema tulee olemaan upea - meri kun on säästä riippumatta aina vaikuttava. Juhlatilan pieni koko rajoittaa vierasmäärää, joka ei haittaa meitä, päinvastoin. Emme Sulhasen kanssa kumpikaan nauti suuren väkijoukon keskipisteenä olemisesta. Paikka ei ole myöskään turhan hieno, vaan sopii yksinkertaisuudessaan meille. Tärkeää on myös, että juhlapaikkaan voi tuoda haluamansa cateringin tai vaikka tehdä ruuat itse. Meidän häissämme ei tulla näkemään tajunnan räjäyttävää ohjelmaa, mutta toivottavasti siellä nautitaan hyvästä ruuasta. :)

Olen aina halunnut kirkkohäät, ja jo rippikouluikäisenä päätin missä kirkossa haluan mennä naimisiin. Sulhanen ei kuitenkaan ole koskaan kuulunut kirkkoon, joten hänelle se tarkoittaisi sekä rippikoulun että kasteen läpikäymistä. En halua painostaa häntä sellaiseen, joka ei sovi hänen ajattelutapaansa, joten Sulhanen saa siis päättää, pidetäänkö vihkiminen kirkossa vai ei. Pelkkää siunausta kirkossa en halua, koska mielestäni vihkiminen pitää tapahtua hääpäivänä. Jos siis kirkkohäitä ei tule, meidät vihitään juhlapaikalla, kallioilla merenrannassa. Ei yhtään huono vaihtoehto sekään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti