lauantai 31. elokuuta 2013

Metsästyskausi on avattu!

Kaaso oli kuullut, että Helsingin Pukuvuokraamossa on kesäale. Itse asiassa, aiheeseen perehdyttyämme, suurimmassa osassa hääpukuliikkeitä myydään kauden pukuja alennuksella näihin aikoihin. Kesän hääsesonki alkaa olla ohi, joten myös nettikirpputoreilla myynti kiihtyy, kun tämän kesän morsiamet hennovat luovuttaa upeat pukunsa kiertoon. Lisäksi mm. Tampereen Lavemilla on meneillään remonttiale ja Turun Marinette sulkee ovensa, joten käynnissä on loppuunmyynti. Oli aika aloittaa hääpuvun metsästys!

Jouduin sopivasti myös viikon sairaslomalle, joten olen ehtinyt googlettamaan jo useamman hääpukumalliston läpi. Lähtöajatukseni oli, ettei puku voi olla olkaimeton. En halua tärkeänä päivänä pelätä puvun valahtamista ja nykiä sitä jatkuvasti hermostuneena. Tämän jälkeenhän vaihtoehtoja onkin enää muutama: lyhyet tai pitkät hihat, halterneck, poolokaulus, off-the-shoulders, yksi tai kaksi olkainta, kapeaa tai leveää... Pitäisikö pääntien olla O, U, V, neliö, vene, sydän vai kenties epäsymmetrinen? Oikeaan valkoisen väriin en tuhlannut enää ajatusta opittuani, että niitäkin on useita. Uskon, että parasta on joka tapauksessa vain lähteä ruudun edestä sovittamaan hääpukuja ihan oikeasti, oman torsonsa ylle.

Vaikka mahdollisia variaatioita on lukemattomia, jonkinlainen mielikuva unelmahääpuvusta on kuitenkin alkanut muodostumaan. Mallistoja selatessani tulin varmaksi siitä, että puvussa täytyy olla pitsiä. Kiiltävät satiinit ja välkkyvät strassit eivät tunnu omalta, vaan haluan pukuuni herkempää ja vanhanaikaisempaa tunnelmaa. Ilmeisesti en ole myöskään ainoa, vaan vintage-tyyliset pitsipuvut, ja etenkin kapealinjaiset sellaiset, ovat yksi hääpukujen suurimmista trendeistä tällä hetkellä. Hassua sinänsä, etten ole seurannut häätrendejä millään tavalla, enkä tosiaan monissa häissä myöskään vieraillut. Silti olen jo näinä muutamana kuukautena useasti saanut huomata, että ajatus jota pidin omanani onkin juuri kuuminta hottia häärintamalla.

Tässä muutamia ihania inspiraatiokuvia, jotka mielessä lähdin hääpukumetsälle:

White One TamaraWhite One NewtonSincerity 3730

 
 
Lilly 08-3225-CR

 
 
 
 
 
Pronovias LarenAgnes 11350

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti