maanantai 3. maaliskuuta 2014

Puku plakkarissa!

Tänään koitti se odotettu ja pelätty hetki, kun komppaniamme lähti etsimään Sulhaselle pukua. Sulhanenhan ei todellakaan ole pukumiehiä, vaan viihtyy huppareissa ja skeittikengissä. Kaapista löytyy ainoastaan yksiin tuttavien häihin viime tipassa Dressmannilta juostu puku, jota käytetään silloin, kun on aivan pakko. Olimme päättäneet hankkia hiukan laadukkaamman tumman puvun, jota Sulhanen voisi jatkossa käyttää missä tahansa juhlissa häpeämättä. Sulhasen vanhemmat tukena suuntasimme toiveikkaina Stockmannin pukuosastolle.

Olemme Sulhasen kanssa aika babyfaceja, joten pukuosaston edustaja kuvitteli varmaan kyseessä olevan rippipuvun etsinnän, kun hän ohjasi meidät suoraan trendiosastolle. Tämä ei jäänyt kuitenkaan kaivelemaan, sillä siellä oli vastassa todella loistava, asiantunteva ja ystävällinen miesmyyjä, jonka kanssa sovitus sujui hyvin kivuttomasti. Hän juoksi edestakaisin hakien hyviä vaihtoehtoja eri hintaluokissa ja myös sieltä pukuosaston puolelta, kuunteli Sulhasta sekä muita makutuomareita, mutta uskalsi myös neuvoa ja kertoa mielipiteensä. Sovitimme mustan lisäksi harmaita ja tummansinisiä pukuja, Selectedistä Hugo Bossiin.

Lopullinen valinta tehtiin yksimielisesti. Tummanharmaa Tiger of Swedenin puolislimmi puku istui hienosti ja Sulhanen näytti siinä todella tyylikkäältä. Huom, myös siis Sulhanen totesi tyytyväisenä puvun tuntuvan ja näyttävän hyvältä päällä!


Hyvä ei kuitenkaan loppunut tähän, vaan jatkoimme samalla taistelutahdolla sovittamaan kenkiä. Kengät ovat aina olleet Sulhaselle vaikea paikka myös maun, mutta etenkin hankalan lestin suhteen. Jalkavamma rajoittaa kenkämahdollisuuksia aika lailla. Anoppi kertoi myyjälle haasteet, ja tämä suuntasi Eccon ja Clarksin hyllyille. Ensimmäinen pari jalkaan ja se oli siinä. Sulhanen yllättyi, miten kengät tuntuivat jalassa paremmilta kuin jokapäiväiset skeittikengät, ja koska kenkien ulkonäkö oli perinteisen tyylikäs, hän oli tyytyväinen. Emme jääneet empimään, vaan lähdimme kasikerrokseen juhlistamaan uskomattoman hyvää ostosreissua! :)

4 kommenttia:

 1. Kiva että sulhaselle löytyi puku! Minäkin haluaisin sulholle juurikin Tigerin puvun ja sulhanen itsekin pitää merkistä. Toivottavasti hän vain raaskii sijoittaa tuon hintaluokan pukuun, meillä kun on sulhasella tapana olla vähän pihistelijä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän mistä puhut! Meilläkin Sulhanen kauhisteli hintalappuja ja oli kallistua siksi halvemman puvun puoleen, mutta saimme kyllä anopin kanssa perusteltua, että kyseessä on sijoitus. Stockalla Tigerin takki ja housut olivat alle 600 euroa, ja siihen jos saa yhdistettyä vaikka kanta-asiakasalen ja maksutapaedun, niin summa pienenee jo mukavasti. Tigerilla on kyllä kivoja pukuja! Näyttää ja tuntuu niin erilaiselta kuin se kaapissa lymyilevä Batistini. :)

   Poista
 2. Vautsi, hyvä että löysitte kaiken! :) meilläkin on harkinnassa Tigerin puku sulhaselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä niin iloinen ja helpottunut! :) Vielä tosin täytyy lähteä mallailemaan liivejä, solmioita sun muita asusteita. Tiger on hyvä valinta, puvut on kivan mallisia ja kangasta tekisi mieli vain silitellä... :)

   Poista