sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Haussa tositarkoituksella: hyvä pitopalvelu

Uskomme sulhasen kanssa molemmat sloganiin "hyvä ruoka, parempi mieli". Kuten sanottu, ruoka tuleekin olemaan tärkeä osa meidän häissämme, ja haluamme panostaa siihen, että vieraillemme jää juhlista hyvä maku suuhun. Tästä syystä cateringvaihtoehtojen kartoittaminen olikin yksi ensimmäisistä asioista, joihin ryhdyimme heti alkukesästä.

Koska nautimme molemmat niin kokkaamisesta kuin leipomisestakin, emme ole koskaan ennen joutuneet turvautumaan pitopalveluun. Meillä ei siis ollut mitään valmiita suosikkeja, joista lähteä liikkeelle. Yhtenä vaihtoehtona oli myös tarjoiluiden tekeminen itse, jolloin saisimme juuri sitä mitä itse haluamme. Realistisesti ajateltuna tällä lähestymisellä tulisimme mitä todennäköisemmin kuitenkin nostamaan stressitasomme aivan liian korkealle tärkeän päivän lähestyessä. Itse tehty ruoka olkoon siis varasuunnitelmana, jos luotettavaa kumppania ei cateringmarkkinoilta kerta kaikkiaan löydy.

Lähdin liikkeelle jälleen googlen kautta, hakusanoilla  "hyvä pitopalvelu pääkaupunkiseutu". Pääsin perehtymään vaihtoehtoihin muun muassa naimisiin.info:n paikkakuntakohtaisten ketjujen kautta. Lähinnä ongelmaksi muodostuukin tarjonnan paljous - joskus toivoisi asuvansa pienemmällä paikkakunnalla, niin vaihtoehtojakin olisi rajallinen määrä joista karsia... Foorumeilla kommentteja on myös aina niin puolesta kuin vastaan, ja kommentoijia tuntematta on mahdoton tietää, mitä "hyvä ruoka" kenellekin tarkoittaa. Me emme halua päästää cateringia turhan helpolla, eli menu ei saa koostua puolivalmisteista ja purkkitavarasta.

Jotain vaaleanpunaista -blogi on tehnyt hyödyllistä yhteenvetoa pääkaupunkiseudun pitopalveluiden hinnoista, jonka avulla hahmottaa hiukan missä hintahaarukassa liikutaan. Jokaisella palveluntarjoajalla on oma tapansa ilmoittaa hinnoittelunsa, joka tekee vertailusta todella hankalaa (ilman exceliä sanoisin, että mahdotonta). Joillain hinta per henkilö sisältää aivan kaiken pöytäliinoista tarjoilijoiden palkkaan, toisilla taas joka ikisen lautasliinan ja lasin hinta on ilmoitettu erikseen ja lopullinen kustannus pitää laskea kaikista näistä yhteen vierasmäärän mukaan - ja lisätä lopuksi päälle vielä alv. Totuus on, että ruoka tulee viemään hääbudjetistamme helposti lähes puolet. Hinnan perusteella emme valintaamme tule tekemään, mutta tottakai samalla viivalla olevien ehdokkaiden vertailussa myös viivan alla olevalla summalla on merkitystä.

Meillä ei ollut voimavaroja olla yhteydessä lähellekään jokaiseen pääkaupunkiseudun cateringyritykseen. Pohjatyön jälkeen päädyimme lähettämään ensimmäiset tarjouspyynnöt seuraaville:

Pitopalvelu Hupli
Chefs Gourmet Catering
Share Catering
Soupster Catering
Flow Catering


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti