sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Anna rakkauden kasvaa - eli vieraslahja

Niistä harvoista häistä, joissa olen tähän ikään mennessä päässyt vierailemaan, on kotiinviemisiksi jäänyt sievä harsopussillinen heittämättä jäänyttä riisiä sekä aforismeilla koristeltu tulitikkurasia, jonka sisältämä suklaa on syöty aikapäiviä sitten. Jonkinlainen käsitys minulle on muodostunut siitä, että pöydissä voi olla vieraille ensimmäiseksi suupalaksi karkki, jota myös hääkarkiksi kutsutaan. Sen sijaan käsite vieraslahja oli minulle täysin vieras ennen kuin tutustuin hääblogien ja -foorumien suloiseen maailmaan. Olen ymmärtänyt nyt, että häävieraitaan voi lahjoa millä tahansa maan ja taivaan välillä: teepusseilla, saippuoilla, kuksilla tai villasukilla. Tein tosin gallupia töissä lounasseurueelleni, eikä kukaan muistanut saaneensa lahjaa vieraillessaan toisten häissä. Ajatuskin tuntui hämmästyttävän kohderyhmääni, mutta täytyy toki muistaa että otos ei ollut aivan tilastotieteen oppien mukainen.

Olimme Kaason kanssa suunnitelleet, että voisimme ilahduttaa vieraita omin käsin tehdyillä herkuilla taikoen jokaisen paikalle vaikkapa käsintehtyjä suklaita tai keksejä (jos päädyn siis edellisestä postauksesta huolimatta hankkimaan kakun ammattilaiselta, pääsen edes hiukan upottamaan sormiani taikinaan, joka näyttää olevan minulle pakkomielle!). Eilen kuitenkin vastaani käveli juuri täydellinen vieraslahja, ja hetken mielijohteesta ostimme Sulhasen kanssa koko Anttilan tyhjäksi näistä pienistä kevättä ja kasvun ihmettä ylistävistä laatikoista:Nämä "Green Gift" -lahjat ovat hollantilaisen Sluis Gardenin, ja sisältävät siemeniä, pikkuruisen ruukun ja kylvölevyn. Vieraamme voivat siis kylvää meidän ja kevään kunniaksi rakkauden siemenen, ja kasvattaa siitä itseään ilahduttamaan palavan rakkauden, lemmikin, auringonkukan tai mustasilmäsusannan. Mielestäni ajatuksen symbolisuus on hieno. Muutenkin lahja sopii teemaamme, sillä kuten olen jo aiemmin kertonut, häitämme koristavat lähinnä luonnon ja oman pihan kukkaset. Lisäksi aiomme häälahjaksi luultavasti pyytää lahjoituksia puutarhaamme, jota olemme innostuneet hoitamaan ja kasvattamaan. Toivottavasti myös vieraamme löytävät oman sisäisen puutarhurinsa pienen lahjamme kautta. :)

Saimme hamstrattua boxeja 63 kappaletta. Vieraslistallamme on tällä haavaa 71 vierasta, joten kunhan selviää moniko heistä pääsee osallistumaan, tilaamme mahdolliset puuttuvat kappaleet verkosta. Pk-seudun Anttiloista näitä kun ei enää kuulemma löydä... Jos joku salapoliisi näihin kuitenkin törmää, vihjeitä tulemaan! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti