maanantai 25. marraskuuta 2013

Tupatarkastuksella

Hullua, myönnän. Mutta en ole käynyt juhlapaikassamme sisällä kuin kerran pikaisesti, vuosia sitten, ilman lupaa. Vaikka paikka on ollut varattuna meille jo puoli vuotta, lähdimme vasta tänään tarkastamaan tiloja ensimmäistä kertaa. Onneksi yllätyin vain positiivisesti, sillä mielessä oli jo monta huolen aihetta:

 • Naulakot. Eteisessä oli kaksi tangollista henkareita sekä yksi seisova naulakko, alakerrassa vielä yksi lisää, jonka voi kantaa ylös.
 • Vessat. Vessat olivat siistejä ja niitä olikin neljä kahden sijaan! Mainiota.
 • Jääkaapit. Jääkaappeja oli puolitoista korkeaa keittiössä sekä pakastin, alakerrassa vielä yksi jääkaappi. Luulisi kylmätilan siis riittävän juomille ja iltapalalle vallan mainiosti.
 • Musiikkilaitteet. Juhlasalissa on soitin ja katonrajassa joka nurkassa kaiutin. Kunhan joku vielä tietää, miten ne toimivat.
 • Muu elektroniikka. Juhlatilan seinällä on rullattava valkokangas ja sen parina löytyy tykki, joilla heijastaa alkuun suunnittelemamme valokuvaesitys. Alhaalla takkahuoneessa TV johon voi laittaa vaikka Muumit pyörimään tarpeen tullen. Keittiössä mikro, uuni, hella ja tiskikone.
 • Syöttötuolit. Näitä löytyi kaksi kappaletta, huh. Niihin saadaan kaikista pienimmät vieraat ja muut pärjäävät jo tavallisellakin tuolilla.
 • Lasten tilat. Alhaalla on takkahuone, jossa on suuri matala pöytä ja penkkejä. Pöydän kun päällystää kerniliinalla, voi sen päällä huoletta piirtää ja pelata!
 • Valaistus. Katossa on muutama eri valo, jotka voi sytyttää tai sammuttaa erikseen. Ikkunoita on vielä enemmän kuin olin ajatellut, ja joka suuntaan.
 • Tilojen koko. Tila on pieni, mutta ei liian pieni, vaan tuntuu meille juuri sopivan kotoisalta.
 • Yleisilme. Juhlatila on vaalea, valoisa ja kaunis. Katto on korkealla, ja siellä on poikkipuita, joihin saa ripustettua jotain ihanaa. Vaikkapa tähän tyyliin:


Kuva
 
 • Astiat. Tämä on yksi asia, josta en vieläkään ole varma. Juhlapaikan astiat kuuluvat hintaan, mutta saisinko cateringin kautta kauniimmat? Jos Flown astiat olisivat Iittalaa ja Arabiaa, en epäröisi, mutta onko heidän tavallinen astiastonsa sitten niin paljon juhlapaikan tarjontaa parempi, että viitsisin maksaa ikään kuin tuplasti niistä (kun ne nyt jo kuuluvat paikan vuokraan). Juomalasit näyttivät ainakin hiukan kaikenkirjavilta, joten jos kaikki eivät saa samanlaista lasia, ne tulen varmasti tilaamaan Flow:lta.
 • Siivous. Tässä toinen epävarmuustekijä. Tilan pitäisi olla siisti kello kymmeneltä sunnuntaiaamuna! Joko siis juhlinta pitää päättää siivoukseen, tai sitten herätä aamuvarhain luuttuamaan. Paikan kautta saa siivouksen, mutta se maksaa mansikoita. Ehkä harkitsemme ulkopuolista siivoojaa, joka voisi hoitaa tilan kuntoon aamulla.
Onnekseni sain kuitenkin listalta vedettyä yli jo monta murhetta. Myös sulhanen yllättyi iloisesti, sillä hän ei oman muistinsa mukaan tiennyt, että varaukseemme sisältyy myös sauna! Nyt voimme taas hyvillä mielin jatkaa hääsuunnittelua. Ja paikan päällä saa kuulemma tulla käymään ihan niin usein kuin vain mieli tekee!

9 kommenttia:

 1. siiiis piti laittaa että morsiammelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kivaa, kiitos! Pitääkin mennä heti katsomaan! :)

   Poista
 2. Meilläkin mietityttää tuo "oltava siistiä sunnuntaina klo 12" ja vahvassa harkinnassa on, että palkataan joku ulkopuolinen hoitamaan homma. En todellakaan itse aio olla siivoamassa juhlapaikkaa sunnuntai aamuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin siis tiukat säännöt! Eikö olekin jotenkin älytöntä kettuilua, että annetaan ihmisten ensin juhlia läpi yön, mutta sitten laitetaan heidät siivoamaan kukonlaulun aikaan? Kuinkakohan moni juhlapaikka oikeasti on jossain käytössä vielä silloin sunnuntaina? Minäkään en aio kyllä herätä siivoamaan, enkä kehtaa myöskään pyytää Kaasoa tai muita läheisiä kömpimään imurin varteen siihen aikaan...

   Poista
 3. Meillä toi sama siivousongelma, kun meillä on sama tilakin �� Meillä ilmoittautui ainakin äidit siivoamaan ja varmaan sitten kanssa kaasot ja bestmanit siivoilee kun todennäköisesti juhlii vielä aamuun asti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä kurja puoli! Yksi tuttu, joka on tehnyt siivouskeikkaa meidän vanhemmilla, lupautui juuri huolehtimaan meidän jälkien siivouksesta. :) Pitää vielä selvittää tarkemmin mitä kaikkea siellä täytyy tehdä, niin osaa mennä aamulla tarpeeksi aikaisin paikalle!

   Poista
 4. Meillä on sama juhlapaikka kuin teillä! :) Mutta mun mielestä toi siivous oli kyllä erittäin kohtuullisen hintainen! Varsinkin kun ottaa huomioon mitä kaikkea siihen kuului!
  Monessa paikassa siivoukseen ei kuulu muutakin pintojen pyyhintä, eli periaattessa pitää itse tehdä suursiivous ja sitten joku käy "siivoamassa" eli tarkistamassa onko oikeasti siivottu vai ei...
  Tuollahan ei oikeasti tarvitse siivota. Oman kamat kun vie pois niin se riittää, näin ainakin ymmärsin? :) Eikä hinta ollut kuin pari sataa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava valinta teillä Jannica juhlapaikaksi! ;) Täytyy sanoa, etten ole tarkemmin käynyt läpi sihteerin kanssa mitä kaikkea siivoukseen kuuluu, on kyllä hienoa jos huolehtivat ihan kaikesta! Ja pari sataa ei ole paljoa, mutta tässä vaiheessa kun on jo ehtinyt moneen budjetista puuttuneeseen tekijään lohkaista sen ylimääräisen pari sataa, alkavat pienemmätkin säästöt kiinnostaa... :) Tsemppiä häävalmisteluihin!

   Poista