maanantai 6. tammikuuta 2014

Kannattaako kutsukortteja pantata?


Olemme puhuneet Sulhasen kanssa avoimesti hääpäivästämme heti sen varmistuttua. Hääpaikka ja kirkkokin ovat jo julkista tietoa kaikille, jotka ovat sitä osanneet kysellä. Emme nähneet siis tarvetta askarrella erikseen save the date -kutsuja. Jotta tärkeimmät vieraat varmasti laittaisivat oikean päivämäärän ajoissa muistiin, lisäsimme kuitenkin joulukortteihin toivotusten perään tekstin "P.S. Muistathan xx.5.2014!" Vaikka luulimme hoitaneemme näin viestinnän kotiin, saimme jo yhden kyselyn siitä, mitä ko. päivänä tulee tapahtumaan (henkilöltä, joka tietää hyvin että olemme menossa naimisiin ensi vuonna).

Varmistaaksemme, että mahdollisimman moni oikeasti osaisi varata kyseisen viikonlopun häitämme varten, haluaisinkin lähettää kutsukortit maailmalle mahdollisimman pian. Onko liian aikaista laittaa kutsut menemään neljä kuukautta ennen häitä? Tuntuu, että useimmilla check-listoilla kutsut neuvotaan lähettämään max. paria kuukautta ennen hääpäivää. Onko tähän joku erityinen perustelu? Olemme Sulhasen kanssa joutuneet jäämään itse useista juhlista pois, koska tieto on tullut liian myöhään, eikä työvuoroja tai muita menoja ole enää voitu järjestää uudelleen. Itse siis olisin kiitollinen siitä, mitä aiemmin tiedän tulevissa olevista juhlista. Tähän kai save the date -korteillakin pyritään?

Kutsujen design on kuin onkin tehty, saimme sen Kaason kanssa hiottua eräänä viikonloppuna prototyypin yllättävänkin kevyesti lähelle täydellisyyttä! :) Korttien lähtöä estää enää:
 • viimeisten osoitteiden selvittely (tämä on tehty parilla soitolla tai viestillä)
 • tekstien viimeistely (tähän saan kyllä ikuisuuden kulumaan niin halutessani, mutta oikeasti kyseessä ei ole iso homma)
 • Kaason saaminen paikalle auttamaan korttien kasaamisessa (siihen luullakseni tarvitaan vähintään yksi pitkä yhteinen ilta hyvillä eväillä)
Milloin muut morsiot ajattelitte lähettää kutsukortit? Mitä kaikkea tietoa sisällytitte kutsuun?

4 kommenttia:

 1. Save the date kortit toimivat juurikin ns. ensi tietoina päivästä, jolloin ihmiset voivat jo halutessaan järjestellä menojaan ja aikataulujaan. Ja luulisi että tuo teidän joulukortti -tekstinne ajaa hienosti tämän asian.

  Jos viralliset kutsut & viimeisen ilmoittautumispäivän laittaa liian aikaisin, monikaan ei välttämättä vielä tiedä silloisista työvuoroistaan eivätkä uskalla varmuudella luvata saapumistaan. Tietysti kutsun voi laittaa jo vaikka miten aikaisin, mutta kannattaa jättää sitten pidempi aika ilmoittautumiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luulin, että tuo pieni viesti kyllä hoitaisi homman, mutta ei tainnut ihan riittää! :) Mutta tosiaan, vaikka korttimme laittaisimme matkaan nyt, ilmoittautumisia ei varmasti kannata pyydellä ihan lähiaikoina, ellei halua sitten ottaa vastaan peruutuksia myöhemmin keväällä..!

   Poista
 2. Pyh ja pah, ei tarvitse pantata! Meillekään ei tullut - eikä tule - save the date -kortteja. Häitämme vietetään siis tämän vuoden elokuussa. Suunnitelmissa on meilläkin lähettää kutsut noin neljä kuukautta etukäteen, sillä osa vieraista saapuu Etelä-Euroopasta ja Atlantin toiselta puolelta. Meille tärkeimmät vieraat kuitenkin tietävät häistä ja niiden päivämäärästä jo, eli periaatteessa tälle aikaiselle lähetykselle ei olisi tarvetta. Mutta en näe syytä pantatakaan! : ) Kuten Ella mainitsikin, ilmoittautumisaika on aikaisemmasta kutsusta huolimatta "normaali", tosin etenkin Saksasta saapuvat vieraamme odotetusti haluavat hankkia lento- tai laivalippunsa mahdollisimman pian, jotta pääsevät kustannuksissa mahdollisimman halvalla. Osa on lippunsa jo hankkinut, vaikka virallinen kutsu on vielä meidän pääkopassa ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muillakin suunnitelmissa lähettää kutsut aikaisessa. Siispä ei panttailla, vaan Kaason kanssa askarteluiltaa sopimaan! :)

   Poista