lauantai 4. tammikuuta 2014

Kiharaa, lettiä ja hiusten kasvattelua

Alle viisi kuukautta häihin, joten hiustenkasvatusprojektilta ei voi odottaa enää suuria, kääk! Hienon kampauksen tekeminen onnistuuu oikeasti yllättävän lyhyisiinkin hiuksiin, ja liiasta pituudesta on nutturoiden kyhääjälle vain haittaa. Mutta tämä Morsian ei tahdo koota kaikkia hiuksia ylös hääpäivänään. Itse asiassa pituutta en toivo kampauksen tuovan minulle lisää senttiäkään. Unelmakampaukseni on (yllätys, yllätys) luonnollinen, romanttinen ja herkkä, ja haluaisin osan hiuksista valuvan vapaasti hartioille tai selkään. Tässä tyylissä pituus on valttia. Ehkä itse luotan vain terveellisen ruokavalion voimaan, vaikkakin Facebookini suosittelee minulle aika ajoin hoitoa, jolla "Tina" on saanut hiuksensa kasvamaan uskomattomia pituuksia lyhyessä ajassa... :)

Ajatustyö kampauksen ympärillä on aloitettu kampaajani kanssa heti kihlauksen jälkeen. Metsänneitomaisessa kampauksessa ainesosina tulee varmasti olemaan luonnollisen näköisiä kiharoita ja kukkia. Yhtenä ajatuksena on koota osa hiuksista suht huolettomasti takaraivolle, ja jättää loput toiselle olkapäälle kiharapilveksi. Vaihtoehtoisesti myös rento, löysästi koottu sivuletti voisi olla upea. Sivukampauksessa toisen korvan taakse voisi kiinnittää siron kukkakoristeen vaikkapa harsokukasta tai ruusuista.Etenkin, koska puku on olkaimeton, harkitsen myös, että hiukset jäisivät taakse auki, jolloin ne peittäisivät avonaista selkää ja korvaisivat myös kiharoineen hunnun. Päällimmäiset hiukset voisi koota joko rennolle sykkyrälle, tai letittää tyttömäisesti sivuilta ja yhdistää kukkakoristeella.
 
Mitä pidätte näistä keijumaisista kampauksista? Toivottavasti toukokuussa ei ole odotettavissa helleaaltoa, sillä raskas puku ja avonaiset hiukset eivät tunnu yhtä ilmavilta ja hennoilta kuin näyttävät. Kampauksen onnistumisen suhteen ei onneksi ole huolta, sillä olen käynyt luottokampaajallani jo viitisentoista vuotta. Hääkampaukseni sekä Kaason hiukset loihtii Chagallin Anneli, joka on vastannut upeasti myös vanhojen tanssien ja valmistujaispäiväni kampauksista. Vielä kolme kampaajakäyntiä jäljellä ennen the päivää, joten lopullinen frisyyri saadaan kyllä suunniteltua. Mutta kasvakaa hiukset, kasvakaa! :)5 kommenttia:

 1. Sullahan on jo upeat, pitkät hiukset, joten luulen kyllä että ne on tarpeeksi pitkät toukokuussakin :) Kaikista eniten tykkään ensimmäisen kuvan hiuksista ja viimeisestä kuvasta. Tykkään myös tämän linkin ensimmäisen kuvakollaasin alimmasta kampauksesta, siitä vaan kun jättäisi hiuksia vielä auki: http://rokkirekki.indiedays.com/2013/05/24/here-comes-the-bridezilla/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkä ne riittää... mutta kiharat syö kuitenkin pituudesta, joten parempi pistää varman päälle..! Tuo kampaus on ihanan herkkä, kaunis löysä letti! Mitenkäs me sun hiukset laitetaan? :)

   Poista
 2. Niin, sanopa se! Pitäiskö sen mun mekon kanssa kuitenkin olla kiinni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä siihen voisi sopia hiukset kiinni, mutta kuitenkin jotain samantyylistä letti- tai kiepurameininkiä... ;)

   Poista