perjantai 25. lokakuuta 2013

Edullisia ja kauniita hääkoristeita

Kuten Morsian aiemmassa postauksessa jo mainitsi, tulee häissä olemaan hieman maalaisromanttinen ja merellinen teema koristelujen osalta. Olin itsekin jo katsellut sillä silmällä blogeissa vastaantulevia ideoita koristeiksi, ja kun törmäsin yksinkertaisesti koristeltuihin lasipurkkeihin toimittamassa kukkamaljakon virkaa, kiinnittivät ne hetimmiten huomioni. Kun Morsian sitten lähetti minulle samanlaisia inspiraatiokuvia sähköpostilla, aloin heti kerätä tyhjiä lasipurkkeja säilöön ja kokeilla, mitä niistä saisi aikaiseksi!


Bannerissa olevat kuvat ovat minun ottamiani, ja niissä oikeastaan tiivistyykin ajatus koristelujen osalta: lasia, juuttinarua, pitsiä ja luonnonkukkia. Vanhat salsa- ja suolakurkkupurkit soveltuvat hyvin pieniksi kukkamaljakoiksi, kunhan niistä poistaa etiketit ja liimat. Eivätkä koristeet maksa paljon, sillä purkkeja kasaantuu yllättävän helposti ja muuten ne menisivät vain lasinkeräykseen. Sekään ei haittaa, että purkit eroavat keskenään toisistaan - eroavaisuudet tekevät mielestäni kokonaisuudesta kiinnostavamman. Yksinkertaisuus on mielestäni kaunista, eivätkä lasipurkit kaipaa seurakseen muuta kuin juuttinarua ja luonnonkukkia. Ilmeisesti Morsian on ajatellut, että juhlapaikan koristeiksi kerättäisiin mahdollisuuksien mukaan itse kukkia pihalta ja luonnosta.


Pitsillä koristeltu lasipullo taas tulee toimittamaan hääparin vieraskirjan virkaa. Tarkoituksena on, että Morsian ja Sulhanen saavat rikkoa pullon ja lukea terveiset tiettynä päivänä, esimerkiksi ensimmäisenä hääpäivänä. Morsian pyysi minua koristelemaan sen tyyliin sopivasti ja ainoastaan etiketti enää puuttuu, yritän saada siitä tehtyä jollain tavalla vanhanaikaisen näköisen, en tosin ole vielä keksinyt miten. En myöskään ole vielä koristellut enempää kuin kuvassa olevat lasipurkit, muutama purkki kuitenkin odottaa kaapissa koristelemista.


Mitä mieltä olette juhlapaikan koristeluista - iskeekö yksinkertaisuus vai pitäisikö koristeiden olla mielestänne näyttävämpiä?

3 kommenttia:

 1. Morsiamen makuun nämä maanläheiset, itse tehdyt ja yksinkertaiset koristeet ovat ainakin just eikä melkein! :) Herkät materiaalit ja värit mielestäni sopivat myös upeasti kevään hentona heräävään luontoon.

  Kiitokset vielä Kaasolle, jolla on silmää ja taitoa niin hienoihin kuviin kuin askarteluunkin! <3

  VastaaPoista
 2. Heippa! Löysin bloginne eilen, ja oon lukenut mielenkiinnolla tekstejänne :) Jos et vielä oo keksinyt, miten etiketistä saa vanhanaikaisen näköisen, suosittelen tahraamaan paperin teellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! En tullut ajatelleeksi teetä, sitä voisinkin kokeilla. Morsian tosin jo ajatteli, ettei pullo ehkä kaipaisikaan etikettiä. :)

   Poista