lauantai 26. lokakuuta 2013

Valoilla tunnelmaa

Ystäväni on ollut kaasona pari vuotta sitten juhlapaikassamme vietetyissä häissä. Sain hänen kokemustensa kautta muutamia hyviä vinkkejä, joista aion ottaa vaarin. Minun laillani ystäväni on niitä, jotka fiilistelevät yli kaiken kynttilöiden polttamista ja tunnelmavaloja. Siksi erittäin arvokas tieto olikin, että juhlapaikassamme ei valaistuksen tasoa saa kuulemma säädeltyä. Illan tullen sisävalot olivat käyneet siis kalsean puoleiseksi, kun tietyisti toiveissa on tunnelmallisesti hämärtyvä ilta. Toukokuussa toki päivällä ei lisävalaistukselle ole suuresti tarvetta ja pimeäkin tulee myöhään. Joka tapauksessa aion ottaa valaistusaspektin huomioon, sillä mielestäni se vaikuttaa tunnelmaan aika lailla.

Alusta asti on ollut selvää, että pöydissä tulee olemaan kynttilöitä, sillä kynttilät nyt vain mielestäni tekevät juhlan. :) Flow tarjoaa noutopöytään halutessamme kynttelikön, joka voisi olla hieno koriste. Lisäksi olin ajatellut pöytiin tuikkuja, jotka ehkä ovat paloturvallisempia kuin korkeana lepattavat kruunukynttilät. Uusia tuikkuja en halua hankkia, varsinkin kun omista varastoistani saan varmasti kerättyä parit Iittalan Kivi-tuikut jokaiseen pöytään. Toinen vaihtoehto on olla yhteydessä vauvaperheisiin ja kerätä Piltti-purkkeja, jotka koristeltaisiin samaan tyyliin kuin Kaason aloittamat kukkamaljakot. Kivi-tuikut ovat kauniin yksinkertaisia, mutta ovatko ne liian designia meidän maanläheiseen tunnelmaamme?Toukokuussakin tulee kuitenkin hämärää jossain vaiheessa, enkä silloin halua juhlia kolkossa valaistuksessa. Pelkät tuikut eivät kuitenkaan varmaan riitä valaisemaan koko tilaa. Meriteemaan sopisivat myrskylyhdyt, joita haluaisin tuoda muutaman paikalle mökiltämme. Elävän tulen lisäksi voisi harkita jotain romanttisia lamppuja, joilla korvata juhlapaikan valaistuksen illemmalla. Tässä muutamia ihanuuksia joita voisi ripustaa ympäriinsä:

Seitashopista löytyivät pallovalosarjat Vanilja sekä Snowball

 
 
 
 
 
La Case de cousin Paulin Uyuni:
Näille varmasti löytyisi käyttöä kotia somistamassa häiden jälkeenkin, joten turhia hankintoja eivät ole missään nimessä. :) Toisaalta myös arkisempi lamppusarja tai roikat voisivat sopia yksinkertaiseen tyyliimme ja satamamiljööseen hyvin. Suunnatako ostoksille siis sisustusliikkeeseen vai rautakauppaan?8 kommenttia:

 1. En usko että Kivi-tuikut olisivat häihin liian designia, ne ovat kuitenkin niin pelkistettyjä ja voisivat tuoda oman lisänsä häihin. Jos päätät hankkia valopallosarjoja, meiltä löytyy myös yhdet, tosin valko-siniset. :) Eivät ole liian isänmaallista värisävyä, vaan hehkuvat kaunista valoa kuten tuossa viimeisessä kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne teidän valot oli kyllä kauniit, sininen ei ollut yhtään liian katrihelenamainen. :) Saitko askarreltua ne itse tehdyt valmiiksi jo?

   Poista
  2. Joo, sain ne valmiiksi! Niistä tuli kyllä aika kivat :) Välillä vain vaikeaa saada valot pysymään pallojen sisällä, mutta muuten ok.

   Poista
 2. Aivan ihania valaisuratkaisuja olet löytänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Korppu! Tässäkin taitaa ongelmaksi muodostua lopulta se, mitä kaikista vaihtoehdoista valita... Ihan kaikkia ideoita kun ei ikävä kyllä yksiin häihin voi mahduttaa :)

   Poista
 3. Meillä on kyllä niin samat mietteet haha! Meille on tulossa juuri noita samoja pallovaloja niihin katon poikkipuihin! Luuletko että yltävät pistorasioihin? Kun mä luulen että pitäisi ostaa sellaisia pattereilla toimivia, onneksi niitäkin löytyy noissa! Tuikkuja meille on tulossa hirveästi, 16hlö pöytiin 8 ja 8 hlö pöytiin 4 �� Montako vierasta teillä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, meillä on siis niin sama maku! :D Mäkin veikkaan että kattoon täytyy hankkia paristollisia lamppuja. Oletko löytänyt jostain jo kivat? Tuikkuja pitää todellakin olla. :) Meillä on kutsulistalla vähän yli 70 henkeä, eli noin 70 odotan paikalle. Entä teillä?

   Poista
  2. Ebaystä ja Etsystä löytyy aika hyvin :) Meille tulee kanssa n. 60 aikuista ja lapsia n. 10. Pitää kattoa miten ne pöydät saisi silleen hyvin. Me käytiin jo vähän kokeilemassa, mutta en tiedä sittenkään oliko se hyvä järjestys, Äh, niin vaikeeta! :D

   Poista