sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Hyvä pitopalvelu, parempi mieli

Aiemmin kerroinkin jo liikkeellelähdöstämme pitopalveluiden vertailussa, jolloin summittaisen googlauksen perusteella valitsimme viisi ehdokasta, joita lähestyimme tarjouspyynnöllä. Tässä tarjouskilpailun satoa:

Pitopalvelu Hupli

Jätimme tarjouspyynnön illalla, ja jo seuraavana aamuna sain puhelinsoiton pitopalvelusta. He kertoivat lyhyesti toimintatavastaan ja lupasivat lähettää menuehdotukset ja tarjouksen heti samana päivänä. Näin myös tapahtui.

Hinnoittelu Huplilla oli helppo, sillä he antoivat kullekin menulle hinnan per henkilö, johon oli laskettu kaikki palveluun kuuluva, astioista tarjoilijoiden palkkaan. Hinta myös oli saamistamme tarjouksista selkeästi halvin. Menuja oli useita erilaisia, ja lisäksi mahdollisuus myös koota oma menunsa listasta vaihtoehtoja. Ruoat kuitenkin kuulostivat lopulta meille liian tavallisilta, joten jouduimme hylkäämään heidän tarjouksensa. Uskon kuitenkin, että hyvää perusruokaa häihinsä hakevalle heidän tarjontansa on oikein mallillaan. Vielä propsit heille, että päivittäessään menujaan nyt syksyllä, he välittivät uudet menut myös meille ikään kuin päivitettynä tarjouksena!


Soupster Catering

Soupster Catering ei koskaan palannut tarjouspyyntöömme.


Chefs Gourmet Catering

Chefs Gourmetin tarjonta kuulosti houkuttelevalta, ja olisimme mielellämme valinneet espoolaisen pitopalvelun. Soupsterin tapaan he eivät kuitenkaan koskaan vastanneet tarjouspyyntöömme. Kuukauden kuluttua otin heihin uudestaan yhteyttä kuullakseni, ettei yhteydenottoamme löytynyt heidän arkistoistaan lainkaan. Koska kiinnostus heitä kohtaan oli kuitenkin syntynyt, sovin jättäväni uuden tarjouspyynnön.

Uuteen tarjouspyyntöömme saimme vastauksena tarjouksen, vaikkakaan emme heidän alunperin lupaamassaan ajassa. Herkullisia menuja oli useampikin, joista yhdistelemällä saisi aikaan hyvän setin. Hinnoittelu oli odottamaamme tasoa, ruoka oli hinnoiteltu per henki, ja erikseen annettiin astioiden ja liinojen hinta henkeä kohti, sekä tarjoilijoiden kustannus per tehty tunti. Tarjous kuulosti lupaavalta, mutta ikävä kyllä kaikkiin lisäkyselyihini jouduin odottamaan vastausta, eivätkä vastaukset olleet aina sitä, mitä olisin kaivannut. Toivoisin tarjouksen hyväksyessäni tietäväni mitä tulen saamaan ja paljonko se minulle maksaa, mutta turhan moni asia tuntui jäävän vaille selkeää vastausta. Olisimme esimerkiksi halunneet vaihtaa yhden valmiin menun alkupaloista ja sopia jo kasvisruokavaihtoehdoista, sekä tietää näiden vaikutuksen kokonaishintaan, mutta vastaus oli, että näistä voidaan sopia myöhemmin. Koska ruokatarjoilut tulevat kuitenkin syömään valtaosan budjetistamme, toivoisin saavani vähän tarkempaa tietoa tehdessäni päätöstä siitä, kuka ruokamme tulee juhlissa tarjoamaan. Myöskään mahdollisuutta maistella ruokia etukäteen ei heillä ollut.

Vaikka ruoat kuulostivat hyviltä, oli yhteistyö sen verran haastavaa, että näin parhaaksi valita toisen palveluntarjoajan. Syynä takkuavaan kommunikaatioon oli varmasti se, että olimme liikkeellä cateringalan sesonkina eli kesällä, eikä heillä ollut lisäresursseja vastaamassa uusiin tarjouspyyntöihin. Joka tapauksessa, annoin oman tunteeni vaikuttaa päätökseen ja hylkäsimme tarjouksen.


Share Catering

Share Cateringin ruokia olin päässyt maistamaan työpaikan tilaisuudessa, ja mielikuvat olivat hyvät. Kotisivuilla menuesimerkkejä ei ollut montaa, mutta laadukkaat raaka-aineet vakuuttivat meidät, ja ensimmäinen menuluonnos syntyi vaihtoehdoista helposti. Tarjouspyyntöömme sekä lisäkysymyksiin reagoitiin todella nopeasti ja saimme aina haluamamme vastaukset. Tarjouksessa oli hintaerittelyt ja jo alustava aikataulu juhlapäivälle. Laktoositon, gluteeniton sekä kasvisruokavalio luvattiin ottaa huomioon ilman erillistä kustannusta, ja saimmekin heti kaksi vaihtoehtoa kasvispääruokaksi.

Koin asiakkaana, että asiani oli tärkeä, ja tiesin koko ajan, että se oli ammattilaisen hyvässä hoidossa. Hinta oli korkeimmasta päästä, mutta toimivan palvelun ja herkullisen ruoan vuoksi olimme valmiita joustamaan budjetissamme. Share nousi nopeasti ykkössuosikiksemme.


Flow Catering

Flow:sta saimme heti yhteydenoton tarjouspyynnöstämme, mutta heillä oli kiire, joten tarjous luvattiin lähettää vasta hieman myöhemmin. Koska tarjous saapui luvatun ajan sisällä, pysyimme tyytyväisinä. Flow ilahdutti meitä menuvaihtoehdoillaan, sillä listoilla oli myös hieman erikoisempia ruokia. Esimerkeistä löytyi niin aasialaisia makuja kuin suomalaista lähiruokaakin. Lisäksi he tekivät heti selväksi, että uusia ruokalajeja voidaan myös kehittää hyvin listojen ulkopuolelta. Saimme nopeasti useampia ehdotuksia niin kasvisruokavaihtoehdoiksi kuin muillekin erityisruokavalioisille.

Samoin kuin Share, Flow vastasi kyselyihimme vikkelästi, ja kaikki toiveemme tuntuivat olevan mahdollisia. Myös hinnaltaan Flow oli hyvin samalla tasolla kuin Share.


Tämän hermoja ja exceljumppaa vaatineen harjoituksen pohjalta meillä oli siis lopulta kaksi tasavahvaa vaihtoehtoa, Share ja Flow. Molemmat vaikuttivat niin hyviltä, että koimme turhaksi ottaa enää lisää pelaajia kentälle. Sulhanen sai kunnian tehdä lopullisen päätöksen. Pelin ratkaisi lopulta menuluonnostemme pääruoka, jossa voiton vei hänen maullaan hienoisesti Flow. Oli erittäin vapauttavaa laittaa piste yhdelle häiden isoimmista selvitystöistä, ja päästä jatkamaan juhlien suunnittelua luotettavan kumppanin kanssa. Meille siis hyvän mielen lisäksi myös hyvää ruokaa tulee toukokuussa tarjoamaan Flow Catering!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti